+1 szavazat
(3,3e pont) által 

Csak egy érdeklődő kérdés. Mivel magyarul tanulunk programozni itt a suliban (gondolva arra, hogyha valaki a az iskola honlapjára lép, futó szövegként azt látja - Tanulj meg programozni magyarul!), de mégis, ha bármit szerkesztünk pl. a HTML-ben, miért angolul tesszük, vagyis angolul szerkesztitek a példafeladatok tartalmát nem pedig magyarul? Nem mindenki beszél idegennyelvet. Személy szerint én németül beszélek, így az angol megértése már nem olyan nehéz. Láttam olyat is, hogy egyik diáktársam pl. lefordította a sáskarákos feladatott. Igen, ez is egy kihívásnak tekinthető, hogy akit érdekel, hogy mit jelent magyarul amit szerkeszt, valami megoldás keres ennek megértésére. Ez is nagyon jó gyakorlás. Elnézést, csak úgy felötlött bennem ez a kérdés.

1 válasz

+1 szavazat
(15,8e pont) által 
által kiválasztott
 
Legjobb válasz

Az a helyzet, hogy angolul sokkal több anyag érhető el programozás témában, mint bármilyen más nyelven. Illetve a szakmában nagyon gyakori, hogy nemzetközi csapatok dolgoznak együtt, és akkor is jóformán kivétel nélkül az angol az egyetlen közös nyelv, amin a fejlesztők megértik egymást (és egymás kódját). Ha például valamilyen feladatnál elakadsz, és a google-t hívod segítségül, sokkal több esélyed van, ha angolul kezdesz el keresni, mintha magyarul.

Sajnos, aki a programozási nyelvet szeretne megtanulni, annak muszáj ezzel párhuzamosan angolul is tanulnia, ez egyszerűen elkerülhetetlen, ha komolyabban érdekel a téma. Ezt a cikket ajánlom még, itt kicsit bővebben ír a dologról: A legfontosabb nyelv a szoftverfejlesztésben: az angol

(3,3e pont) által 
Jó cikk köszönöm. Igen-igen, már a kérdésem feltevésekor egyértelmű volt a válasz, de valahogy nem hagyott nyugodni ez a kis kérdés "Aki nem mer kérdezni, az szégyell tanulni.". Ezt a dolgot úgy is nézhetnénk a cikk szerint, ha a legtöbb programozási nyelv magyar nyelvterületen alakult volna ki, most mindenki magyarul programozna. Az, hogy a programozás világa így alakult ki és ehhez angolul is meg kell tanulni, én személy szerint nem mondanám, hogy sajnos.
Köszönöm szépen az útmutatást.
...